facebook
 
 

Predavanja i Workshopovi

Važnost IT certifikacije ali i industrijskih certifikata općenito nikada nije bila veća.
Broj certificiranih IT profesionalaca danas koji su educirani u nekom od trening centara očigledno veći nego broj samoukih IT profesionalaca, za razliku od prije nekoliko godina kada su gotovo svi profesionalci bili samouki. Djelimično zbog toga, a djelimično zbog činjenice da u oblasti našeg domena rada (Microsoftova platforma) ima dovoljno Microsoft certificiranih partnera koji školovanje nude kroz klasične MOC tečajeve, odlučili smo da vam ponudimo drugačije oblike školovanja na vašoj lokaciji u obliku „custom“ workshopa.

Osnovna ideja školovanja vaših zaposlenih na vašim lokacijama je da današnje sporadične obuke pretvorimo u planirane projekte školovanja.

Sadržaji workshopa se ne razlikuju u mnogome od sadržaja MOC tečajeva, ali su bazirani na grubo definiranim temama bez preciziranih detalja, tako da se tokom izvođenja workshopa gradivo konstatno prilagođava znanju i potrebama slušalaca. Odnos teorijskog i praktičnog je u korist praktičnog (više od 65%), a trajanje im je određeno mogućnostima slušalaca i predavača, a u skladu sa dogovorom koji se postiže prije organiziranja workshopa. Polaznici ne dobijaju nikakvu specijalnu literaturu za pređeno gradivo, već se usmeravaju na korištenje proizvodne originalne elektronske literature koja se isporučuje uz svaki Microsoftov proizvod. Najbolji učinak se dobija kod profesionalaca sa većom i srednjom količinom radnog staža, koji imaju dovoljno prethodno stečenog znanja i iskustva iz oblasti workshopa.

Predavanja i Workshop sadržaji koje vam možemo ponuditi:
• Microsoft Windows Server Administration
• SQL Server Administration
• Networking
• Active Directory
• ISA/TMG, Firewall
• Exchange
• Security
• PKI

Nova generacija Microsoftovih certifikata

Microsoftova nova generacija IT certifikata sastoji se od četiri razine certifikacije za četiri tehnološke skupine (Client, Server, Database, Development) pružajući na taj način jednostavniji i usmjereniji okvir za IT voditelje pomoću kojega mogu ocijeniti temeljne tehničke, profesionalne i arhitekturalne vještine djelatnika. Dodatna pogodnost je ta što profesionalcima u IT industriji pruža mjerodavan, prilagodljiv i cjenovno pristupačan način dokazivanja vještina.

• Associate razina: MTA i MCSA ◦Microsoft Technology Associate (MTA) predstavlja početni korak i osnovnu razinu certifikacije, kojom se vrednuje temeljno tehnološko znanje. Primarno je namijenjena studentskoj populaciji i srednjoškolcima omogućavajući im da istraže akademske i karijerne mogućnosti, i poduzmu prvi korak prema izgradnji uspješne karijere u tehnologiji.

• Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) – Novi Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) certifikat fokusiran je na sposobnost kreiranja i izgradnje rješenja pomoću IT tehnologije. MCSA je početna točka tehničke certifikacije za IT profesionalce sa iskustvom. MCSA certifikacija pruža jasnu polazišnu točku za zaposlene ili tražitelje zaposlenja na početku tehnološke karijere, koji su spremni dokazati da posjeduju tehničke vještine i određenu razinu iskustva u primjeni tehnologije za izgradnju riješenja. MCSA je preduvjet za stjecanje Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) certifikacije.

• Expert razina: MCSE i MCSD ◦Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) certifikacija je očekivana razina IT stručnjaka koja dokazuje sposobnost izgradnje inovativnih infrastrukturnih rješenja na različitim tehnologijama, on-premise kao i u oblaku.

• Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD) certifikacija je očekivana razina IT stručnjaka koja dokazuje sposobnost razvoja inovativnih softverskih rješenja uz korištenje različitih tehnologija, on-premise kao i u oblaku.

• Master razina: ◦Microsoft Certified Solutions Master dokazuje visoku razinu stručnosti u Microsoftovim tehnologijama i sposobnost kreiranja i izgradnje inovativnih rješenja za kompleksna on-premise, off-premise, i hibridna poslovna okruženja.

• Architect razina: ◦Microsoft Certified Architect predstavlja najvišu razinu certifikacije.

Novosti

DNS IT Consulting & Services postao Microsoft Most Valuable Professional - Microsoft MVP.
MS NetWork konferencija održat će se 14. i 15.04.2014. kompleksu Banja Vrućica, Teslić.
Microsoft ured u Bosni i Hercegovini 9.12.2013. godine, organizirao “TechDay 2013”.
Migracija ključnih servisa na Windows Server 2012, Windays predavanje u Umagu, Hrvatska.

 

DNS IT Consulting & Services

A: Kralja Petra Krešimira IV 14a
T: +387 (0)63 657 681
E: info@itconsulting.ba
W: www.itconsulting.ba
S: dns.itconsulting