facebook
 
 
 • 07.04.2014.

  Microsoft Most Valuable Professional - Microsoft MVP

  Veliko nam je zadovoljstvo informirati Vas da je član DNS IT Consulting & Services tima dobio prestižno priznanje Microsoft Most Valuable Professional - Microsoft MVP. Denis Mihic, osnivač i IT architect , je od 1. travnja 2014. dobio status Microsoft MVP - Most Valuable Professional u kategoriji Virtual Machine, odnosno Hyper-V. Ovu prestižnu titulu Microsoft dodjeljuje vrijednim i izuzetnim pojedincima koji posjeduju visok nivo znanja i vještina o Microsoft tehnologijama i svojim radom doprinose stručnosti i razvoju zajednice. Koliko je MVP prestižno priznanje, govori i to da u ovom trenutku u svijetu postoji svega oko 4000 ljudi koji se mogu pohvaliti sa MVP statusom, podijeljenih u 70-tak kategorija, a u kategoriji Hyper-V, za koju je Denis i dobio status, trenutno ih je svega 72 u svijetu.

 • 14-15.04.2014.

  IV MS NetWork konferencija

  Četvrta po redu MS NetWork konferencija održat će se 14. i 15. aprila 2014. godine u turističko-kongresnom kompleksu Banja Vrućica, smještenom nedaleko od Teslića. Kao i proteklih godina, MS NetWork konferencija će svim učesnicima ponuditi pregršt kvalitetnih predavanja o Microsoftovim proizvodima i novim tehnologijama, uz jedinstvenu priliku za druženje i razmjenu iskustava sa domaćim i regionalnim IT stručnjacima. Najavljujemo naše predavanje Studija slučaja: Implementacija System Center 2012 u Hypo Alpe Adria Banci.

 • 29.11.2013.

  Microsoft TechDay 2013.

  Microsoft ured u Bosni i Hercegovini 9.12.2013. godine, organizirao je jednodnevnu konferenciju “TechDay 2013” tokom koje je učesnicima bilo ponuđeno ukupno 14 predavanja kroz dva smjera, namijenjena programerima i IT profesionalcima. Konferencija je pokrila čitav niz aktuelnih tema, sa predavanjima vezanim za proizvode kao što Windows Server, System Center, Office 365, Windows Azure, SQL Server, ASP.NET, Visual Studio, SharePoint Server itd. Mi smo takođe održali jedno predavanje.

 • 10.05.2013.

  Migracija ključnih servisa na Windows Server 2012

  Naziv je predavanja koje sam održao na najvećoj IT konferenciji u regiji Windaysima koji su se ove godine održali u Umagu po trinaesti put. Iako je predavanje bilo po rasporedu prvo na treći dan konferencije dvorana u kojoj smo održali predavanje bila je ispunjena do posljednjeg mjesta (cca 70-tak ljudi) koji su aktivno sudjelovali u predavanju gdje smo zajednički razmjenili iskustva. Iz tog predavanja su saznali i nove funkcionalnosti unutar Windows Servera 2012.

 • 22.08.2013.

  Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2

  Windowsi 8.1 bi trebali pokrpati mnoge stvari koji korisnici nisu dobro prihvatili kod Windowsa 8, kao što je uvođenje start-buttona ili opcije boot to desktop. Svi dosadašnji Windows 8 korisnici će također besplatno moći nadograditi svoj operativni sustav na 8.1 od ovog datuma, dok preview verziju mogu koristiti već danas.